Συμβουλές Υγείας

Επιστροφή στα άρθραΣυμβουλές Υγείας

Ώρα για γυμναστική!

Αqua fitness: Η ασφαλής γυμναστική

Η ομαδική γυμναστική μέσα στο νερό της πισίνας, φυσικά υπό την καθοδήγηση του γυμναστή, αποτελεί μια ολοκληρωμένη και συμμετρική μορφή άσκησης, η οποία βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και ανακουφίζει από τους μυοσκελετικούς πόνους, ενώ μειώνει τις δυσκαμψίες και έχει καρδιαγγειακά οφέλη. Ένας ακόμη λόγος για να τη δοκιμάσετε είναι ότι, χάρη στο νερό, δεν δημιουργούνται κραδασμοί και η άνωση διευκολύνει την επίπλευση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ μπορούν να συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας, επιπέδου φυσικής κατάστασης και κατάστασης υγείας. Επιπλέον, τώρα πια που η θερμοκρασία έχει ανέβει, δεν έχετε καμία δικαιολογία για να αποφύγετε την πισίνα.

Zumba: Η πιο ευχάριστη μορφή άσκησης

Eπί της ουσίας, συνδυάζει το αερόμπικ με τον χορό και γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενώ ενδυναμώνει ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες. Θα ιδρώσετε αρκετά, θα χάσετε πόντους στην κοιλιά, θα βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση και θα μάθετε φιγούρες από λάτιν χορούς, σάμπα, τσα-τσα, σάλσα, μάμπο, χορό της κοιλιάς και bollywood. Το σημαντικότερο είναι ότι, ενώ γυμνάζεστε, η δυνατή μουσική και ο χορός σάς φτιάχνουν τη διάθεση.

Ποδήλατο: Άσκηση με πολλαπλά οφέλη

Όπως το τρέξιμο, έτσι και το ποδήλατο σας βοηθά να κάψετε θερμίδες και λίπος, με τη διαφορά ότι δεν έχετε τους κραδασμούς που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις των ποδιών. Επιπλέον, ο μεταβολικός ρυθμός του σώματος εξακολουθεί να αυξάνει ακόμη και ώρες αφότου έχετε κατέβει από τη σέλα, βοηθώντας τον οργανισμό να κάνει περισσότερες καύσεις. Επίσης, είναι αγχολυτικό και οικονομικό. Σύμφωνα με μελέτες, μάλιστα, βοηθά στον ύπνο, ενισχύει το γαστρεντερικό σύστημα, προλαμβάνει ασθένειες, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων και βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή.

Γρήγορο περπάτημα: Κατάλληλο για όλους

Δεν σας αναγκάζει να κλειστείτε στο γυμναστήριο ή να αγοράσετε εξοπλισμό, όπως απαιτεί π.χ. το ποδήλατο. Το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να γυμναστείτε όποια στιγμή θέλετε, εντελώς ανέξοδα, με ή χωρίς παρέα. Σε κάθε βήμα ενδυναμώνει σχεδόν όλους τους μυς των ποδιών (τετρακέφαλους, τρικέφαλους, γάμπες και γλουτούς), χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις, όπως συμβαίνει στο τρέξιμο. Αντίθετα, ενισχύει και σταθεροποιεί τους μυς γύρω από τις σημαντικότερες αρθρώσεις, ενώ μειώνει την κούραση και την πίεση που ασκείται στον χόνδρο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού τους.